MST kezdőlap     MST történet     Szabályzatok     Szakosztályok     Tisztségviselők     Örökös tagok     Tagság     
   Hírek, dokumentumok     Rendezvények     Etikai Kódex     Keleti Károly Emlékérem     Keleti Károly Pályadíj     
Hírek, dokumentumok   (aktualizálva: 2011.07.29.)

Herman Sándor: Falusi történetek

Kedves Olvasó !

Amikor mi, a Magyar Statisztikai társaság vezetői, Sanyi régi barátai kézbe vettük ezt a tündéri kis kötetet, nagyjából az alábbiak forogtak a fejünkben -- igencsak összecsengve az Ajánlásban és az Előszóban megfogalmazott kedves gondolatokkal :

1. Az egész mű valami hihetetlenül hermannsanyis !

2. Sokszori baráti beszélgetéseinkből, főleg 1 - 1 pohár vörösbor vagy sör után a leírtak jó néhány eleme szépen sorban visszaköszön.

3. Mi magunk is, munkatársaink többsége is élt illetve él ma is falun, kisvárosban, vagy ha nem, hát belekóstolt annyira a falusias életbe, hogy igencsak jól értelmezhetőek Sanyi kedves történetei.

4. Barátunknak - kényszerű ágyhoz kötöttsége, szobafogsága alatt - sikerült a maga eredeti, utánozhatatlan stílusában megírni a művet, amely így aztán önmagában is igazi érték. !

Mindezek után már szinte tálcán adódott a megoldás :

Mi lenne méltóbb és egyben bensőségesebb ennek az eredetileg belső, szinte családi használatra szánt kis műnek a nyilvánosságra bocsátására, mint exkluzív módon közreadni mindazoknak, akik Sanyit munkájáért, humoráért , bölcsességéért igen széles körben tisztelik, ajánlom tehát ezért a MAGYAR STATISZTIKAI TÁRSASÁG tagjainak, akik korábbi elnökükként, sőt barátjukként tartják ŐT számon ? !

Barátsággal :

Soós Lőrinc
Az MST elnöke

[vissza]